Екскурзия Индия златният триъгълник за 14 дни с български екскурзовод

Бутикова екскурзия до Индия, за да откриете екзотиката и великолепието на Изтока. Индия - страна на необикновеното и мистичното. Предлагаме Ви 14 дневно пътуване с наш водачи и екскурзовод на български. Посетете Делхи - Кхаджурахо- Агра - Фатехпур - Джайпур - Делхи. Самолетна екскурзия до Индия, с екскурзовод на български език. Това предизвикателство, не бива да бъде пропуснато от вас!!

Индия
Златния триъгълник, Раджастан и бреговете на Ганга
Цена: 1450 € / при минимум  десет участника/

Делхи – Вриндаван - Агра - Джайпур – Джодпур – Джайсалмер – Удайпур – Делхи – Ришикеш


15.10.2014 – Полет до Делхи на Turkish Airways от Варна.
Делхи
16.10.2014 - Кацане рано сутринта в Делхи. Настаняване в хотел. Почивка. Следобеда започваме разходката си из Южен Делхи с Кутуб Минар, комплекс с противоречива архитектура, събиращ на едно място постройки принадлежащи както на хиндуизма, така и на исляма. Особена атракция тук са орнаментирана кула/минаре и желязна колона, датираща от преди 1600 години, но останала непокътната от корозията на времето. Продължаваме обиколката с кола покрай Лотосовият Храм, Портата на Индия, сградата на Парламента, Президентския дом, Радж Гхат – мемориалът на Махатма Ганди, Червената крепост (1648 г.),емблематичния пазар Чанди Чоук. Нощувка в Делхи.
Вриндаван
17.10.2014 - Рано сутринта отпътуване в посока  Агра с  микробус (150 км.) . По пътя ще спрем близо до свещения за хинду последователите хълм Говардхан, свързан с подвизите на Бог Кришна на земята. Ще гостуваме на традиционно индийско семейство от високото браминско съсловие. За кратко ще се пренесем назад във времето и ще се докоснем до традициите на отминали епохи. Ще се срещнем с автентичен астролог, практикуващ по древната ведическа система /лунния календар/ и на желаещите може да се изготви астрологична карта с обяснение на място. Ще вкусим специалитети от североиндийската домашна  кухня. Следобеда/вечерта настаняване в хотел в Вриндаван и посещение на местен храм в зависимост от свободното време. Нощувка в Вриндаван.
Агра
18.10.2014 – Рано сутринта отпътуване за Агра.Трансфер  до хотела. Днес ще се оставим да ни покори едно от седемте чудеса на света. Построяването на Тадж Махал (1653 г.) отнема период от 25 години, труда на 20 000 души и стойност, възлизаща на 3 милиона позлатени монети. Но това са само цифри, неспособни да пресъздадат изяществото и внушителността на монумента. В покрайнините на Агра, сред обширни мангови градини, обитавани от елени, сърни и пауни, е разположена гробницата на император Акбар Велики. Достойно смятан за един от най-изтъкнатите могулски владетели, той създава религиозната философия Дин–и–Илахи, обединяваща елементи от исляма, хиндуизма, джайнизма и християнството. Подобна смесица на стилове е и гробницата, проектирана и започната от самия Акбар. По-късно ще посетим и Червената крепост на Агра, която Аурангзеб превръща в затвор за баща си Шах Джахан (построил Тадж Махал). Следобеда продължаваме към Джайпур. (220 км. – 5 часа) Настаняване в хотела и нощувка в Джайпур.
Джайпур
19.10.2014 - След закуската ще се оставим да ни покори  магията на „Розовия град”. Оцветените в червеникаво-розово сгради, символизират гостоприемството на раджастанската столица. Джайпур е бил основно седалище на Махараджите и тук е мястото да се запознаете с техния живот, дворци, атрибути и завоевания.  Един от основните символи на града е Хава Махал, „Палатът на ветровете” (1799 г). Финната каменорезба на прозорците, създаваща ефекта на дантелено перде, е имала двустранно предназначение – да пропуска прохладния полъх на вятъра и да блокира любопитни погледи. Обсерваторията Джантар Мантар е творение на Махараджа Джай Сингх и е най-голямата от петте, построени от него. Непосредствено до нея се намира градският дворец - основно седалище на джайпурските махараджи. Въпреки че по-голямата част от него е превърната в музей, тук може да ни изненада срещата с истински цар – настоящият джайпурски раджа, който обитава част от двореца. Джайпур се слави като център за обработка на скъпоценни камъни и изработване на сребърна бижутерия . В късния следобед посещение на известен бижутериен пазар. Нощувка в Джайпур.
20.10.2014 - Езерният дворец на Джайпур изглежда точно като в приказките и в миналото е подслонявал царското семейство по време на летните горещини. Днес е реставриран като пет звезден хотел и в бъдеще се очаква да отвори врати за гости. Близо до Джайпур е старинната дворцова крепост „Амбер”. Всичко тук свидетелства за изтънчен вкус, съчетан с фантазия и несметни богатства. Зали, чийто тавани са инкрустирани с безброй огледалца и изрисувани със златна боя, фрески от естествени пигменти, украсяващи входните арки с неизбледнели от времето цветове. А покоите на главните царици са истински лабиринт, в който можел да се оправи единствено царят. Крепостта се намира на хълм, до който в стила на махараджите, може да се стигне на гърба на слон (пожелание и на собствена отговорност). По-късно отпътуване за Джодпур, настаняване в хотел и почивка.
Джодпур
21.10.2014 –  Джодпур, вторият по големина град в Раджастан е известен още като "Синия град". Непревземаемата крепост Мехрангар , която се издига над града, е една от най-големите крепости в Индия. Един от акцентите тук е музей, в който се помещава изключителна колекция на изящните и приложни изкуства от индийската история. Укрепленията на крепостта са оборудвани с антична артилерия и оттук се разкрива панорамна гледка към "Синия град". Сложно изработения сенотап (празна възпоменателна гробница) на Махараджа Джасвант Сингх II е бил построен през 1899 г в негова памет. Той разполага с  решетъчни екрани от бял мрамор и причудливи куполи. Вътрешността е украсена с портрети на местни владетели. Великолепният дворец Умид Баван, завършена през 1944 г., е един от последните големи дворци  строени в Индия. Кралското семейство на Джодхпур все още заема част от него. Повечето от останалата част е превърната в луксозен хотел и за съжаление,  е достъпна само за гости на хотела. Нощувка в Джодпур.
Джайсалмер
22.10.2014 – Рано сутринта отпътуване в посока Джайсалмер. Първата ни спирка са пясъчните дюни ‘‘Сам’’, на около 40 км от Джайсалмер. Настаняване в луксозна палатка на пустинния лагер Дамодра. Камилско сафари до близките пясъчни дюни, разходка и съзерцание на залеза над пустинята Тар, който е неописуемо, ‘веднъж в живота’ преживяване за посетителите. Вечерта ще се насладим на етно програма с музика, танци, куклен театър , както и на несравнимите специалитети от раджастанската кухня.
23.10.2014 – Отпътуване за Джайсалмер. Той на свой ред носи името ‘’Златния град’’, идвайки от това на емблематичната за града крепост. Построена от Раджа Джайсал, раджпут /владетел/ през 1156 г. Тя се нарежда сред най-големите крепости в света. Издигайки се като мираж от пясъците на пустинята, крепостта със своите 99 кули, има почти нереален вид през нощта. Вътрешността и е пълна с живот и омагьосваща. В нея се помещават пет дворци, няколко храма, изящни хавелита - палати както и магазини и жилища. Бара Багх означава "огромна градина" и е раджастанската версия на ‘’Долината на царете’’. Градината е служила като мемориал, където са били кремирани благородниците – основно царе и техните семейства. На това място осем царици са последвали покойните си съпрузи в отвъдното, като са извършили ’’Сати’’ церемонията. При тази церемония съпругата, като символ на отдаденост и любов към съпруга си, влиза доброволно в кладата и бива кремирана заедно с покойния си партньор. Градината предлага зашеметяваща гледка, особено по вереме на изгрев и залез. Музея ‘’Наследството на Тар’’ се намира на главния пазар на града. Морски фосили на над милион години ни позволяват да гадаем за начина, по който дъното на море в крайна сметка се е превърнало в пустинята Тар. Документи и монети от Джайсалмер, древни ръкописи и оръжия са някои от намиращите се  в този музей колекции. Езерото Гадисар се намира на километър от крепостта. То е изкуствено езеро, построено от първия владетел на Джайсалмер Раджа Равал Джайсал. Множеството храмове, светилища и куполни беседки по бреговете езерото са изкусно резбовани и представляват  спираща дъха гледка. Нощувка в Джайсалмер.
Удайпур
24.10.2014 – Отпътуване за Удайпур. Удайпур често се нарича най-романтичния град в Индия заради прочутите си езерни дворци. Удайпурския централен дворцов комплекс принадлежащ на династията Мевар, е най-големият дворцов комплекс в Раджастан. Включва два автентичн двореца, превърнати в хотели и градския дворцов музей. Като добавка е колекция ретро автомобили и двореца на удоволствията в центъра на езерото Пичола. Близо до входа на Градския дворец се намира внушителния храм Джагадиш с сложна архитектура и дърворезба. Построен е от Махарана Джагат Сингх през 1961 г. и помещава идол на Бог Джаганнатх (Богът на Вселената).
25.10.2014 – Разходка с лодка по езерото Пичола с посещение на Джаг Мандир, дворецът на удоволствията. Удайпур има много уникални места за фотография, като безспорен лидер е Амбраи Гхат. Разположен е точно срещу Градския дворец и фронтално към Езерния дворец и разкрива ненандмината гледка. Свободно време или програма пожелание. Надвечер трансфер до летището и полет до Делхи. Нощувка в Делхи.
Делхи – Харидвар - Ришикеш
26.10.2014 - Отпътуване с влак за Харидвар (202км. - 4.5 часа). Пристигане на обяд. Трансфер от гарата до Ришикеш с нает минибус (45 мин.) Ришикеш, или „градът на мъдреците’’ е разположен в подножието на Хималаите, на бреговете на свещената река Ганг. С множеството си йога манастири и ашрами, той е своеобразна люлка на духовността от древни времена до днес. Тук има непрестанен поток от западни туристи, след като Бийтълс идват през седемдесетте и откриват своя Гуру. Настаняване в хотел. Почивка. Кратка обиколка на местните забележителности: Лакшман Джула и Рам Джула - двата висящи моста, сътворени от героите на епоса Рамаяна. Под звуците на ведически химни ще наблюдаваме вечерното обожание на свещенната река Ганга. Тук стотици кандила и светилници се пускат да плават по водите й в края на церемонията. Нощувка в Ришикеш.
Ришикеш
27.10.2014 - Сутрешно посещение на храма Кунджапури, посветен на богинята Деви. От платформата на храма, намиращ се на над 2000 метра н.в.,се разкрива невероятна гледка към вечно заснежените хималайски върхове. Свободно време за пазаруване. Следобеда трансфер до гарата в Харидвар и отпътуване за Делхи. Нощувка в Делхи.
Делхи
28.10.2014 - Обиколка и разглеждане на забележителностите в Стария Делхи: Джама Масджит (1658 г.), най-голямата джамия в Индия, чийто двор побира 25 000 души, Радж Гхат – мемориалът на Махатма Ганди, Червената крепост (1648 г.) пазеща и до днес белезите на разкош и хедонизъм, характерни за могулските императори и емблематичния пазар Чанди Чоук. Свободно време. Почивка в хотела. След полунощ трансфер до летището и отпътуване за България.
29.10.2014 – Пристигане в Варна.

Цената включва :

 • Нощувки, храна – закуска и вечеря, един обяд в индиийски дом, всички трансфери в Индия, самолетен билет Удайпур – Делхи, мед. застраховка , музейни такси и такси за гидове (с изкл. на таксите за снимки и видео заснемане), български организатор-водач, владеещ английски език  и хинди.
 • Условия:
 • Нашите групи са малки - за да ви обърнем достатъчно внимание, изцяло български и с опитен български водач, владеещ английски и хинди. Програмата не е претоварена, за да може пътувайки да си почивате.
 • Нощувките са в три звездни хотели, или подобни /, неозвездени но от същатата категория/ и Heritage хотели , в стаи по двама с самостоятелна баня и климатик. Заявки за единична стая се правят при записването и се заплащат допълнително. (+300 евро/ на човек)
 • Храната е изцяло вегетарианска от хигиенни и здравни съображения.
 • Транспортът в Индия е с специално нает климатизиран минибус, влак – първа класа и самолет . В някои от градовете, с цел по-бърз и лесен достъп до определени обекти във вътрешността им, се използват моторизирани или вело - рикши.
 • За посещението на Индия не се изисква ваксиниране.


Цената не включва :

 • Самолетен билет с летищни такси Варна – Делхи - Варна. Към момента 645 Евро.
 • Обяд, напитки, десерти и лични разходи в Индия.
 • Изготвяне на ведическа астрологична карта – 30 Евро.
 • Цената за виза - 105 лв.

Цената за виза - 105 лв. Според новите визови изисквания на Посолството на Република  Индия, е необходимо всеки кандидат лично да се погрижи за получаване на индийска виза. Процедурата  е следната: попълва се електронен визов формуляр https://indianvisaonline.gov.in/visa/ и се предоставят: валиден задграничен паспорт с минимум 2 свободни страници и валидност минимум 6 месеца след предполагаемата датата на връщане от Индия, 1 електронна и 1 хартиена актуална снимка с формат 5.08 см х 5.08 см, двупосочен самолетен билет. Посолството на Република Индия въвежда задължително интервю за издаване на туристическа виза, на което всеки кандидат трябва да се яви лично в Посолството в София на адрес ул.”Св.Седмочисленици”23, Лозенец. На кандидатите се взимат биометрични данни. Таксата за визата се заплаща от кандидата в лева в Посолството. Препоръчва се заявлението за виза да се се подаде около 14 дни преди желаната дата на заминаване.    

        На място се заплащат: посещения на музикални и танцови представления, неупоменати в програмата и организирани на място, яздене на камили и слонове, ползването на видео и фотокамери при посещението на музеи и всички занимания, предвидени за свободното време и посочени като “по желание” в програмата.

        Предмети от първа необходимост: облекло, подходящо за температури между 18 и 28 градуса, чехли, слънчеви очила, слънцезащитен крем, препарат за мазане против комари ( изпитан в Индия е АУТАН), медикаменти по избор и според нуждите.

      

      Забележка: Възможни са леки корекции в маршрута или трансфера съобразно местните условия без ущърб за участниците в пътуването. Възможно е организирането на допълнителни посещения на обекти и програми, по желание на участващите.

Галерия

СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ

ДЕСТИНАЦИИ ПО КОНТИНЕНТ

ВСИЧКИ ДЕСТИНАЦИИ

КРУИЗИ

ГОДИШЕН КАЛЕНДАР

Юни 2021
Юли 2021
Август 2021
Септември 2021
Октомври 2021
Ноември 2021
Декември 2021
Януари 2022
Февруари 2022
Март 2022
Април 2022
Май 2022