03-04 Юли 2021 екскурзия Долно Дряново -Загадъчните мегалити - Западни Родопи

03-04.Юли.2021.Загадъчните мегалити, светилища. Западни Родопи.

Шепота на великаните и слънчевата книга

Загадъчните мегалити, светилища. Източни Родопи. Шепот на великаните и слънчевата книга. Магичното сътворение. Долно Дряново. Гостун. ТАЙНСТВА КРАЙ РЕКА ВИЩЕРИЦА, СВАТБАТА – ОСЕНОВО, новооткритите водопад и нови светилища
Цена 99 лв.

Желаещите да участват със собствен транспорт могат да се възползват - цена за участници със собствен транспорт 79 лв. (плащане еднократно на сумата по посочената сметка надолу в текста)1. Ден
- Тръгване в 7:00 ч. от София, До Централна Автогара - малката автогара Сердика. Пътува се в посока село Гърмен.

- Отправяме се към село Гостун. Село Гостун – една от перлите на Западни Родо­пи, се намира на 24км от Банско по пътя за Гоце Делчев. Сгуше­но в полите на Западните Родо­пи, на 1050м. надморска ви­сочина, сред бо­рове, селцето е успяло да запа­зи духа си почти непокътнат в го­дините. Съхра­нената типична архитектура обу­славя самобит­ността и уюта на мястото. Време­то сякаш е спря­ло, завладяват те тишина, спокой­ствие, красота, кристален въз­дух и песента на птиците. На няколко километра от селото е Кара кая - мегалитно древно тракий­ско светилище, разположено непосредствено до изворите на река Вищерица. Беседа на място.

- Продължаваме към скалното образование Сватбата. В основата на Сватбата, до самото шосе стърчи самотна, висока 7-8 м, скална гъба. Нейната основа и стъбло са изградени от слабо споени скали – седименти, брекчи и брекчоконгломерати, които преливат в различни цветове. Едни са сиви, други бели, а трети, обагрени в ръждивочервени тонове. Стъблото крепи голяма наклонена шапка, главата на гъбата, изградена от вулканична скала. До нея се забелязва равнинен улей, по който човек може да се изкатери направо нагоре по склона и да достигне до основата на Сватбата, но това не е по силите на всеки.
Туристите използват какви ли не епитети, за да изразят възхищението си от красивите скулптури, изваяни от стихиите. Думи като феномен, чудо, шедьовър и др. не са рядкост в техните описания. От друга страна местните хора наричат тези природни форми с най-разнообразни имена, които съдържат в себе си ценна информация. Някои от названията отразяват характерни особености и белези на обекта, други са свързани с отдавна изминали събития или случки, трети са и в себе си духовната връзка през вековете между човека и Създателя.
- Продължаваме към родопското село Долно Дряново. По пътя - беседи и запознаване с местата към които сме се насочили.

- Настаняваме се за нощувка в сърцето на самия ландшафно - исторически Комплекс Градище. Едно от най - силно енергийните места в Европа. Заобиколени сме от всевъзможни причудливи скални образувания. Вечеря, лично свободно време.

2. Ден

- 08:00 - 09:00 ч. Закуска

- Отправяме се към култово светилище „Правият камък”. Тук е най-голямата провиралка, където се случват чудеса - изчиства болежки, безпокойства и грижи.
- Посещаваме праисторическото тракийско светилище разположено в местността „Градище”. Това е едно от най-древните мегалитни светилища на траките на територията на Югоизточна Европа. Площта на скално-култовия комплекс е огромна - 500 декара В култовият комплекс има каменни глави и долмени. Каменните лица могат да бъдат забелязани само под определен ъгъл, като за учените няма съмнение, че мегалитните късове и валуни са допълнително обработвани от човешка ръка, като изсичат в скалите различни кръгове, големи човешки стъпки, отвори и др. Местността е удивително красива, дълбоко прорязана от реката, която е създала дълбок каньон.
Такава форми се срещат и в другите древни тракийски
светилища като Белинташ, светилището край с. Дъждовница и др. Археолозите работили по обекта са се натъкнали на големи количества фрагментирана керамика, датирана основно от края на Желязната епоха и късната Античност. Целият ден е отделен за опознаване на огромния комплекс. Беседи. Медитация.

Отпътуване към София. Пристигане към 18:00 ч. вечерта.

Цена: 99 лв.
Възможни са промени в програмата.
Поради ограничения брой места за настаняване, но силно желание от наша страна да нощуваме точно в района на Светилището където ще имаме възможност да сме под въздействието на вибрациите на това свято място, групата ни за нощувка ще се разделя на две като ще се нощува в комплекси от къщи за гости в непосредствена близост до Светилището.

Цената включва:
- 1 нощувка
- 1 закуска
- беседи
- лектор в автобуса
- водач
- медитации на обектите
- вечерна програма
- сутрешна практика
- транспорт с лицензиран туристически автобус
- Застраховка

Цената не включва:
- обеди и вечери. Разходи от личен характер
- вход за ландшафно исторически комплекс Градище (3 лв. на човек - плащат се директно на него)

Записвания:

За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща:
1. Обаждане на на тел. 0897-660-662 за да проверите за свободни места.,
2- Превеждане цялата сумата или 50 % капаро на дадената по-надолу сметка. Доплащане до дата 18.06.2021г

Туристическа компания:
"ХОТЕЛС ООД" с удостоверение за регистрация на ТА и ТО - РКК-01-06060
Сметка: Първа Инвестиционна Банка, IBAN: BG27FINV91501000027348 Основание: ЗАПАДНИ РОДОПИ

videlei.travel@gmail.com -  с вашите имена и колко човека пътувате
Основание: Семинар - Долно Дряново

Цената е валидна при 30 плащащи участника.
При по-малък брой може да се наложи доплащане в рамките на 6 до 9 лв.

Галерия

СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ

ДЕСТИНАЦИИ ПО КОНТИНЕНТ

ВСИЧКИ ДЕСТИНАЦИИ

КРУИЗИ

ГОДИШЕН КАЛЕНДАР

Април 2024
Май 2024
Юни 2024
Юли 2024
Август 2024
Септември 2024
Октомври 2024
Ноември 2024
Декември 2024
Януари 2025
Февруари 2025
Март 2025